tirsdag 23. mars 2010

Så er de to

Sumoturneringen i Osaka må være fryktelig kjedelig. Japan Times skriver så godt som ikke et ord, og den som pleier å skrive lange artikler om hvordan sumokara driver på med løft, stønn og elegante piruetter. Finanskrisen kan selvsagt være årsaken. Avisen må spare, og ser ingen grunn til å sende ett stykk sportsjournalist med sinkansen. Eller sannhenten er så enkel at alle vet hvem som vinner; kjempen Baruto!
Etter ni dager er det bare Baruto og Hakuho som står oppreist og ubeseiret. Ut fra kjøttvekta bør saken være grei. Litt urettferdig at vekten ikke teller i sumo. For det må jo være en lett sak for Baruto å løfte Hakuho, men motsatt? Å løfte 36 kilo mer enn du veier krever sin mann, men det er det Hakuho må gjøre for å beseire Baruto. Hvis den erfarne sumohelten ikke har et lite knep på lur, så 188 kilo havner over sumoeliten som sitter benket for dyhoen! Det er lov å håpe.
Min helt Kotooshu har alt pådratt seg to tap, så jeg må bare innse at det ikke holder å være høy og velbygd for å vinne en Emperor Cup!

Marito

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar