lørdag 20. mars 2010

188 kilo, slå den

På to år har kjempen Baruto lagt på seg 14 kilo! Nå veier kjempen fra Estland 188 kilo! Hvor mye han vil veie om to år, er høyst usikkert, for det finnes ingen grenser for hva en sumobryter skal veie. En mann på nærmere 200 kilo skal det noe til å vippe av pinnen. Eller legge ham flat på dohyoen. Etter seks kamper har Baruto selvsagt klart å holde balansen. Hans metode for å ta sine motstandere er rå kraft. Han går hardt på, tar raskt tak i mostanderens mawashi (beltet), løfter opp og slenger den uheldige så salt spruter. Ifølge Japan Times skal Baruto være veldig forsiktig med å skade sine motstandere. Ja, ja, treffer du en låvevegg i full fart, skal du jammen være glad du ikke blir skadet.
Til alle Hakus tilhengere kan jeg fortelle at han også holder seg på beina. Mongoleren har snille øyne, og ser ganske så uskyldig ut på bilder jeg har. Akk ja, bilder er ikke virkelighet, selv om altfor mange fortsatt tror det.
Sånn for å ha sagt det, frykten til sjefene i sumoorganisasjonen for menn utenfor øyriket, forstår jeg ikke. Bare syv land med 20 totalt fra "overseas" er sumobrytere. Estland, Bulgaria, Russland, Sør-Korea og Kina stiller med en hver, Georgia med tre og Mongolia med 12. Jeg mistenker sjefene for at det er mongolerne de frykter. Så prøvde da også Djengis-Kahn og hans styrker å erobre solens land en gang for sånn 800 år side. Heldigvis var værgudene på øyrikets side, ingen spøker heller med Japanhavet, og en fryktelig storm reddet japanerne fra å bli mongolere. Mongolerne Haku, Kyokutenho og Tokitenku tilhører alle de hardtslående med vinn i seks første kamper. Det er veldig lenge siden en japaner vant en Emperor cup. Det mongolerne ikke klarte med våpen, tar de nå igjen med mannestyrke. Det står ni kamper igjen, så mye kan skje. Men ikke at en japaner står øverst på pallen!
Marito

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar