lørdag 3. mars 2018

Vinter og atter vinter


Tre dager ut i mars, og sånn et par uker til de setter i gang i Osaka, ligger snøen tung over landskapet og gjør livet hardt for rådyr med tynne bein. Godt å vite da at folk fortsatt har litt omsut for dyra, mens landet farges stadig mer mørke blått/brunt, og eliten pluss altfor mange andre, gjør alt for å kave til seg mer og mer, og ikke er villig til å dele noe som helst, annet enn av sin overflod.
Men altså, på Rema-butikken på Storsenteret kan handlende nå forsyne seg gratis av brødkutt etter at folk har kjørt brødet gjennom skjæremaskinen. Sikkert også andre butikker som tilbyr det samme.
En bonde lar rådyrene komme inn på låven sin, der spiser de opp rester etter kornhøsten, er der til tidlig neste morgen, og bonden slipper sope vekk kornrestene.
Andre legger ut mat til rådyrene, gammelt brød, skalker, og ikke minst rester etter skrelling av poteter/gulrøtter/kålrabi og andre grønnsaker. Ja, også epler. En mann fortalte at det er favoritten til rådyrene. Dermed har selv en dame som er allergisk mot epler gått til innkjøp av frukten fra et langt-vekk-istand-land. Så denne dama kan glede seg at hun får besøk av rådyr som nyter maten, og jammen la den seg ikke til å hvile etter måltidet her om dagen. Tyder på at dyret føler seg trygg i min lille have (se bildet).
Så får en bare krysse fingrene for at dyra overlever denne lange vinteren med masse av snø og mye kulde.
Marito

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar