onsdag 17. november 2010

Japaner slo tilbake mongoler

Akk, ja, her skulle Hakuho sette tidenes rekord, og så kom det en framfuse japaner og ødela hele greia. Det var nesten historisk sus over mandagens møte mellom Hakuho og Kisenosato. For som alle sumointeresserte vet, klarte ikke Mongolia å invadere Japan i hin hårde dager. En aldri så liten tyfon satte en stopper for det. Om Kisenosato (188/156) har samme vindstyrke er noe uklart, men han skal ha vært i klameri med den gode Asa opptil flere ganger.
Uansett, Hakuhos drøm om å klare 69 kamper uten å bite i dohyo'en forsvant i Kyushu Basho i Fukuoka på en helt vanlig mandag. 63 strake seirer ble det likevel. Bare den gode Futabayama (179/128) som levde fra 1912-1968, har flere rake seirer med 69.
Etter tre dager står Baruto med tre seirer og det gjør også flere, men det er langt frem før alle 15 kamper er unnagjort - og mye kan skje. Bare for å ha sagt det, var Hakuho i grusomt humør tirsdag, og vant tirsdag. Mongoleren har neppe tenkt å gi seg så lett. Neste år kan han igjen stå med 63 strake seirer.
Marito

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar